[FAIL] Gaming marathon voor het goede doel

Door Pwuts op zaterdag 6 december 2014 00:00 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 1.537

Beste medeTweakers en medegamers :)

Samen met een paar vrienden (waaronder TERW_DAN, MK1998NL en Daan de Banaan) heb ik het idee opgepakt om een gamingmarathon voor het goede doel te organiseren. Het streven was eerst om 42 uur, 11 minuten en 42 seconden te gaan gamen (en streamen) maar aangezien dat niet "compatible" is met de planning van velen is dat nu ingekort tot 24 uur. Als velen van jullie nou toch willen proberen de 42 uur te halen, dan doen we dat alsnog :p

Ik, als minderjarige, kan een event als dit niet organiseren vanwege onaansprakelijkheid etc. :'( Ik wil de leiding van de organisatie-"commissie" dus graag overdragen aan een groepje mensen dat hier ervaring mee heeft en dit tot een goed einde kan brengen. Ik heb zelf ook te weinig ervaring en tijd om dit echt goed te kunnen doen i.v.m. school. Ik zal me niet helemaal terugtrekken uit de "commissie", maar mijn rol zal wel flink minder worden.

Dit betekent dat jullie echt nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen! 'Solliciteren' naar een plek in de commissie kan via DM. :)


Kortom: reageer, kom met suggesties, zegt het voort.. En ik hoop van harte dat het iets wordt _/-\o_

Hier het officiŽle topic over deze gamingmarathon.

Poll: Wat vind jij van dit evenement in wording?Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=393081&layout=6&sort=org

SPOILER SPOILER:

Het is uiteindelijk niet doorgegaan. Ik kon het niet opbrengen om fabrikanten te mailen voor sponsoracties en uiteindelijk is het project een stille dood gestorven. Ik wil het nog wel een keer tot een goed einde brengen, maar dat mag even wachten tot ik examen heb gedaan. ;)

Reacties


Door Tweakers user RadioKies, maandag 8 december 2014 10:56

Hoe ben je zo bij het idee gekomen, waarom ga je voor Ebola en hoezo giro 555?

Is er geen alternatief voor giro 555, zoals een directe organisatie die je kan supporten. Dit omdat imo giro 555 onbetrouwbaar is. Veel acties met giro 555 zijn er geen gegevens naar buiten gekomen hoeveel daadwerkelijk goed terecht is gekomen en is er zelfs geld "verdwenen". Kun je niet beter bijvoorbeeld de Bill&Melinda Gates foundatation supporten?

Is Ebola een zaak die geld het hardste nodig heeft of is het gekozen omdat het iets is wat nu "populair" is en daardoor de meeste mensen zal trekken?
Dit vraag ik ivm de scheve verhouding tussen fundraisers en de zaken die het meest baat hebben op een grotere doelgroep. ALS icebucket challenge was bijvoorbeeld een hele scheve (met een nutteloze averechts werkende fundraiser erbij, namelijk waterverspillen om iemand ergens bewust van te maken).

Als voorbeeld infographic (US):
https://cdn3.vox-cdn.com/.../fundrasing4disease.0.jpg

Goed initiatief met een activiteit eraan die nut heeft (entertainment/socializen voor de deelnemers) :)

Door Tweakers user MAX3400, maandag 8 december 2014 10:58

Ondanks dit nobele initiatief, even een paar suggesties om het aantal aanmeldingen op te kunnen krikken.

- welke games worden er gespeeld?
- specifieke sponsors gezocht? Zoals eten, drinken, vervoer?
- is er al een idee over een locatie? Handig voor mensen met auto, OV etc om af te spreken?

Persoonlijk, maar waarschijnlijk opgevat als negatieve kritiek, is het effectiever en winstgevender om iedereen thuis te laten zitten, wel een soort van massive online gaming sessie op te zetten en zo de opbrengst voor 555 te maximaliseren (want geen kosten voor locatie etc).

Door Tweakers user Pwuts, maandag 8 december 2014 17:11

Heel erg bedankt voor jullie reacties _/-\o_

@RadioKies
Ik heb voor Ebola gekozen omdat er momenteel te weinig middelen zijn om het effectief te bestrijden of zelfs controleren. Wij willen ze een handje helpen door met deze actie geld in te zamelen :)
Als jullie betere suggesties hebben dan hoor ik het natuurlijk graag, ik overweeg alles wat jullie aandragen!

@Max3400
Thuis blijven kan, maar als we met z'n allen bij elkaar in een zaal zitten dan geeft dat toch meer een gevoel van "met elkaar". Ook is het dan voor de kijker leuker omdat streamers in direct contact met elkaar staan. Een ander voordeel is dat we bijvoorbeeld een paar camera's in de zaal zouden kunnen hangen en die beelden via een aparte stream uit zouden kunnen zenden. Dan kan iedereen precies zien wat er allemaal gebeurt.
Kortom: thuis blijven houden we alleen open voor als een locatie huren echt onmogelijk is.

Door Tweakers user thedjdoorn, maandag 8 december 2014 21:37

Ebola is een beetje een hype geworden, iedereen heeft het over ebola maar die mensen hebben geen verstand van ebola. Zo zeggen ze bij de 555 reclame 'een ramp die miljoenen mensen treft'. Ja nee. Er hebben 17590 mensen ebola. Dat is een stuk minder. Er gaan nog steeds elke dag meer mensen dood aan griep.

Beter geen ebola dus (imho, als het wel ebola wordt, no problemo, doe toch wel mee als ik kan).

Maar wel zeer leuk/goed/nobel idee!!

Edit:

Hť wat dacht je van de inzamelactie van mveijden? Dat is een leuk goed doel...

[Reactie gewijzigd op maandag 8 december 2014 22:52]


Door Tweakers user Pwuts, maandag 8 december 2014 21:46

We zijn momenteel aan het heroverwegen waar het geld uiteindelijk naar toe gaat. Wat wel blijft is dat Ebola in opmars is en dat het met de huidige inzet moeilijk gecontroleerd zal kunnen worden. Desalniettemin, nog suggesties wat betreft een ander goed doel?

Nogmaals bedankt voor alle feedback _/-\o_

Door Tweakers user jorisvdelsen, woensdag 10 december 2014 21:24

SeriousRequest misschien een idee?

Reageren is niet meer mogelijk